Пет српских Пинк Пантера за 48 секунди украли накит од 400.000 евра

333

МАДРИД │ Петорици српских чланова банде Пинк Пантер, који су у петак ухапшени у центру Барселоне, приликом пљачке златаре требало је 48 секунди да из објекта изнесу накит вриједан више од 400.000 евра, саопштила је у суботу шпанска полиција износећи детаље случаја.

-Ова група се истиче по брзини напада – изјавио је шеф надлежне полицијске јединице Хецтор Морено на новинарској конференцији у Барцелони.“Ово је први пут да је ухапшена једна читава група Пинк Пантера“

 -Вјерни легенди о брзини извођења напада Пинк Пантера, за што им је увијек потребно мање од минуте, напад су извели за 48 секунди – наводи полиција на својој интернет страници.

-За то вријеме су чекићем разбили излоге те однијели највредније примјерке из златаре, вриједне више од 400.000 евра, који се сада враћен ондје – наведено је у саопштењу, преноси Хина.

У петак око 11,30 сати двојица мушкараца с перикама упала су у драгуљарницу у улици Пасаж де Грациа, једној од најпознатијих авенија у Барселони с бројним луксузним трговинама.

Полиција их је чекала у засједи и убрзо су сви ухићени.

У понедјељак је шпанска полиција примила информацију од њемачких колега о изненадном путу у Барселону једног Србина блиског тзв. банди Пинк Пантер.

То име користи Интерпол за припаднике банде специјализоване за крађе скупоцјеног накита. Криминална група основана је у Београду 90-их година, а од тада јој се приписују бројне пљачке широм свијета од Лондона преко Токија до Дубаија.

Полиција истражује јесу ли ухапшени већ учествовали у сличним пљачкама у Шпанији и иностранству за што је затражена помоћ Интерпола.

Српски медији објавиле су у петак навече како су ухапшени Бранко Ћупурдија (35) из Београда, Милан Денчић (24) из Лесковца, те Никола Миловановић (28), Стефан Живић (25) и Маријан Николић (30) из Ниша.

Агенције