Plavooki i plavokosi džihadisti: Blizanci iz Njemačke »mučenici« terorističke ID

619429_islamisti-braca_ff
Magazin „Dabiq“, koji se smatra glasilom terorističke Islamske države i koji propagira tu organizaciju, objavio je priču o braći blizancima iz Njemačke koji su kao „borci-mučenici“ poginuli u borbama za ID, prenosi njemački list „Špigel“.
„Plavooki, plavokosi, blizanci, pritom poziraju sa podignutim kažiprstom na Kuranu ispred jedne zastave ID“, prenosi njemački politički magazin „Špigel“ i piše da njemački bezbjednosni organi nisu zvanično potvrdili smrt blizanaca.
„Špigel“ piše da se radi o braći Kevinu i Marku K, starim 25 godina, iz Severne-Rajne Vestfalije, od kojih je jedan ranije bio vojnik po ugovoru u Bundesveru. Oni su prošle godine preko Turske, kako se kaže, otišli u Siriju.
Magazin piše da se u Bundesveru povećava broj takvih slučajeva i da je do sada identifikovano 25 bivših vojnika Bundesvera koji su, zatim, prešli na stranu islamskih ekstremista.
Majka blizanaca ispričala da su njeni sinovi željeli da naprave jedno putovanje kroz Tursku. U životu braće K. ništa nije ukazivalo da bi oni, koji potiču iz dobre porodice, mogli postati „sveti ratnici“ ID i njihova biografija, u prvom redu Kevina K, kako prenosi „Špigel“, ukazivala je na akademsku karijeru.
Za Kevina se kaže da je 2006. godine bio na školovanju u Americi i da je pred fakultet 2009. godine ponovo bio u inostranstvu, ovoga puta u Turskoj i u isto vrijeme konvertirao u islam, gdje se orijentisao na salafizam, piše Blic.