Пливачима ПВК „Леотар“ 15 медаља у Сарајеву

ТРЕБИЊЕ │ Такмичари Пливачког ватерполо клуба „Леотар“ освојили су 15 медаља на 3. Међународном пливачком митинг – „Sharks“ куп у Сарајеву.

У конкуренцији 526 пливача из 27 клубова БиХ, Црне Горе и Мађарске – Требињцима је припала једна златна, осам сребрних и шест бронзаних медаља.

Јединим златом за ПВК „Леотар“ окитио се Срђан Куртовић, у дисциплини 100 метара слободно.

Сребрне медаље освојили су Вељко Јовановић у дисциплинама 50 и 100 метара слободно, Срђан Куртовић – 50 метара слободно, Стеван Зиројевић – 50 метара прсно и 4 x 50 метара слободно, Милош Ћеранић – 4 x 50 метара слободно, Гојко Јанковић – 4 x 50 метара слободно и Лука Петровић – 4 x 50 метара слободно.

Бронзане медаље припале су Луки Ратковићу у дисциплини 100 метара слободно, Срђану Куртовићу – 50 метара делфин, Лидији Бајчетић – 25 метара делфин и Вељку Јовановићу – 50 метара леђно, 50 метара делфин и 100 метара мјешовито.

Пливачки ватерполо клуб „Леотар“ на овом такмичењу престављала су 24 пливача.

„Ово је прво такмичење после љетње сезоне, а резултати показују велики напредак који ћемо доказати учешћем на такмичењима која нам слиједе, а то је учешће на такмичењу у Крагујевцу, а послије тога нас очекују мини припреме на Златибору и учешће на Чигота купу који се одржава на Златибору“, истакао је тренер Никола Љешковић.

Радио Требиње