Пљачкашима једномјесечни притвор

371809_1
БАЊАЛУКА | На приједлог Специјалног тужилаштва, Окружни суд у Бањалуци је одредио једномјесечни притвор за пет лица, осумњиченим за оружану пљачку око 600.000 марака из блиндираног возила компаније “Сектор секјурити“ 22. септембра прошле године на аутопуту Бањалука – Градшка.

Припадници Специјалне полиције Жељко Инђић и Горан Јањуз пуштени да се бране са слободе. шест припадника ове јединице због пљачке ухапшено је у вечерњим сатима прије три дана.

Специјалци – пљачкаши Горан Параш, Владан Малић и Александар Поповић остаће у притвору мјесец дана. Тако је одлучио Окружни суд због основане сумње да су починили кривична дјела организовани криминал.

Осим њих једномјесечни притвор је одређен и раднику Агенције “Сектор секјурити“ Данијелу Кузмићу и сувласнику ауто – куће плац за продају возила “Кватро“ Олегу Банди. Данас су на површину испливали нови детаљи пљачке. Пронађене су аутоматске пушке и дио новца. Све је то приказано јавности.

Мјере притвора одређене су како осумњичени не би утицали на свједоке, уништили, измјенили или фалсификовали доказе. За кривично дјело за које се терете може се изрећи затворска казна од 10 година или још тежа казна.

Снимци филмске пљачке у Церовљанима који су у посједу БН телевизије откривају како се све десило. У једном тренутку возила са преко 600. 000 марака се зауствља. Испред стиже “Ауди“ са пљачкашима који отварају врата док је возило још у покрету. Петорица. Сви наоружани и маскирани.

Један остаје код “Аудија“ четворица иду са пушкама према блиндираном возилу. За нешто више од три минута возило је опљачно. Лопови утрчавају у ауди и бјеже са новцем а на снимку се види и рањени припадник обезбјеђења Ђурађ Бајић.

„Ауди“ којим су побјегли пљачкаши пронађен је недалеко од мјеста гдје се пљачка и догодила. Кориштено јеватрено оружје, аутоматске пушке , пиштољи и зоља.

БН ТВ