Пљуште бомбе, терор хара, Ангела одмара

765-430-3ccba8a08f620193aa4070b68dbbf98f

БЕРЛИН │ Пљуште бомбе, севају мачете и рафали односе животе, а канцеларка Ангела Меркел се одмара!

Летовање у идиличном Укермарку, надомак немачке престонице, није прекинула ни после трагедије у Минхену, нити након низа напада у име Исламске државе у Ројтлингену, Ансбаху и Вирцбургу. Много њених сународника огорчено је таквим „опуштеним“ понашањем, а критика политике отворених врата за избеглице са Блиском истока добија све јаче аргументе. Њено прво суочавање са јавношћу после серије терора, заказано је тек за четвртак.

Немачки Дојче веле јавља да расте несигурност међу Немцима који страхују да би већ колико сутра нови напад иза кога стоје странци – а таква су сва три последња – могао да се догоди баш у њиховом граду. После убиства десеторо посетилаца тржног центра „Олимпија“ у Минхену, терор су пред ТВ камерама пре Меркелове осудили и француски и амерички председници Франсоа Оланд и Барак Обама.

 Противници масовног прихвата миграната напомињу да, супротно досадашњој статистици по којој су највеће терористичке нападе у Европи извели домаћи екстремисти, Ројтлинген, Ансбах и Вирцбург „потписују“ људи који су у последње две године ушли у Немачку и у њој топло примљени.

Од главне заговорнице политике отворених граница, очекује се коментар на ту тему.

Вечерње новости