Почела градња зграде за младе брачне парове

ТРЕБИЊЕ │ На локалитету Засад поље почела је градња стамбене зграде за 40 младих брачних парова из нашег града, у оквиру програма субвенционисане станоградње којим је Градска управа онима који тек заснивају породицу омогућила куповину стана по знатно јефтиној цијени од тржишне.

Корисници програма – брачни парови до 38 година и чија укупна мјесечна примања не прелазе 1.200 КМ – цијену квадратног метра стана плаћаће свега 1.250 КМ, са урачунатим ПДВ-ом, иако је локација зграде у првој зони грађевинског земљишта, у близини будуће зграде Палате правде и Полицијске управе Требиње.

Градска управа, која први пут у Требињу покреће овакав програм, кроз три јавна позива заокружила је процес изградње – прије формирања ранг-листе 40 младих брачних парова заинтересованих за куповину стана, одабрана је и банка са најповољнијом понудом стамбених кредита за кориснике програма, а најпосле и извођач радова – грађевинска фирма „Kota Construction“ ДОО Требиње, која је – уз интерес што им је продаја свих стамбених јединица загарантована, понудила најнижу цијену градње по квадрату.

Градоначелник Требиња Мирко Ћурић казао је овим – као и низом других програма подршке породици и наталитету – Градска управа жели да подстакне младе људе да остану и граде своју будућност у Требињу.

Из фирме „Kota Construction“ ДОО Требиње раније је саопштено да је уговором утврђени крајњи рок изградње 24 мјесеца, те да је укупна вриједност пројекта 2 милиона 800 хиљада КМ.

Радио Требиње