Počela gradnja zgrade za mlade bračne parove

TREBINJE │ Na lokalitetu Zasad polje počela je gradnja stambene zgrade za 40 mladih bračnih parova iz našeg grada, u okviru programa subvencionisane stanogradnje kojim je Gradska uprava onima koji tek zasnivaju porodicu omogućila kupovinu stana po znatno jeftinoj cijeni od tržišne.

Korisnici programa – bračni parovi do 38 godina i čija ukupna mjesečna primanja ne prelaze 1.200 KM – cijenu kvadratnog metra stana plaćaće svega 1.250 KM, sa uračunatim PDV-om, iako je lokacija zgrade u prvoj zoni građevinskog zemljišta, u blizini buduće zgrade Palate pravde i Policijske uprave Trebinje.

Gradska uprava, koja prvi put u Trebinju pokreće ovakav program, kroz tri javna poziva zaokružila je proces izgradnje – prije formiranja rang-liste 40 mladih bračnih parova zainteresovanih za kupovinu stana, odabrana je i banka sa najpovoljnijom ponudom stambenih kredita za korisnike programa, a najposle i izvođač radova – građevinska firma „Kota Construction“ DOO Trebinje, koja je – uz interes što im je prodaja svih stambenih jedinica zagarantovana, ponudila najnižu cijenu gradnje po kvadratu.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić kazao je ovim – kao i nizom drugih programa podrške porodici i natalitetu – Gradska uprava želi da podstakne mlade ljude da ostanu i grade svoju budućnost u Trebinju.

Iz firme „Kota Construction“ DOO Trebinje ranije je saopšteno da je ugovorom utvrđeni krajnji rok izgradnje 24 mjeseca, te da je ukupna vrijednost projekta 2 miliona 800 hiljada KM.

Radio Trebinje