Почела изградња игралишта у Горици

ТРЕБИЊЕ  | У требињској мјесној заједници Горица јуче је почела изградња дјечијег игралишта, коју реализује Центар за одрживи развој и екологију – ЦОРИЕ, у оквиру пројекта „Активизам младих у локалној заједници“.

Предсједник Центра за одрживи развој и екологију Александар Вукановић рекао је да су млади, као један од главних проблема у граду, указали на недостатак дјечијих игралишта.

„Иако је Горица једна од највећих мјесних заједница у Требињу, са око 8.000 становника, до сада није имала дјечије игралиште. Управо зато смо се опредијелили за ову локацију“, рекао је Вукановић.

Вукановић је додао да ће игралиште бити опремљено савременим мобилијаром за игру, те да ће малишани на њему моћи да се играју већ од понедјељка.

„Циљ нам је да створимо што повољније услове за игру и забаву дјеце у градском парку, да дјеца проводе што више времена на отвореном простору уз међусобно дружење, да што мање времена проводе у стану и кући уз компјутере играјући разне игрице и гледајући телевизијске програме“.

У оквиру овог пројекта изграђено је и дјечије игралиште у градском парку у Требињу.

Пројекат се реализује у оквиру Регионалног програма локалне демократије на западном Балкану, којег финансира ЕУ, имплементира Развојни програм УН, а финансијски је подржан и од Града Требиња.

Радио Требиње