Почела обука за лиценциране туристичке водиче

ТРЕБИЊЕ │ У просторијама Хотела „СЛ Индустри“, јутрос је почела обука и предавања за полазнике који су се пријавили за конкурс за стицање статуса лиценцираног  туристичког водича, који организује Министарство трговине и туризма у Влади РС, у координацији са Туристичком организацијом града Требиња.

“Жеља нам је, да поред већ значајне туристичке инфраструктуре које Требиње посједује, појачамо и људске ресурсе”, рекао је Александар Ђурић савјетник министра трговине и туризма у Влади РС, и напоменуо да је приоритет истовремено онемогућити било какву злоупотребу водичке службе и потенцијалних проблематичних тумачења, када је у питању овај дио РС.

“Постојање такозваних дивљих туристичких водича треба спријечити на вријеме и адекватно казнити”, истиче Ђурић и додаје да одговорно тврди да су,  туристички водичи у РС који су прошли обуку министарства,  у потпуности оспособљени да тумаче и проводе апсекте водичке службе у РС.

Маја Чечур, власник туристичке агенције „Херц Тревел“, пријавила се за обуку с обзиром да се, у пракси,  јавља проблем недостатка лиценцираних водича.

“Жеља ми је да ову обуку успјешно прођем, добијем лиценцу и унаприједим понуду у мојој агенцији”, истиче она.

Р.М.