Počela obuka za licencirane turističke vodiče

TREBINJE │ U prostorijama Hotela „SL Industri“, jutros je počela obuka i predavanja za polaznike koji su se prijavili za konkurs za sticanje statusa licenciranog  turističkog vodiča, koji organizuje Ministarstvo trgovine i turizma u Vladi RS, u koordinaciji sa Turističkom organizacijom grada Trebinja.

“Želja nam je, da pored već značajne turističke infrastrukture koje Trebinje posjeduje, pojačamo i ljudske resurse”, rekao je Aleksandar Đurić savjetnik ministra trgovine i turizma u Vladi RS, i napomenuo da je prioritet istovremeno onemogućiti bilo kakvu zloupotrebu vodičke službe i potencijalnih problematičnih tumačenja, kada je u pitanju ovaj dio RS.

“Postojanje takozvanih divljih turističkih vodiča treba spriječiti na vrijeme i adekvatno kazniti”, ističe Đurić i dodaje da odgovorno tvrdi da su,  turistički vodiči u RS koji su prošli obuku ministarstva,  u potpunosti osposobljeni da tumače i provode apsekte vodičke službe u RS.

Maja Čečur, vlasnik turističke agencije „Herc Trevel“, prijavila se za obuku s obzirom da se, u praksi,  javlja problem nedostatka licenciranih vodiča.

“Želja mi je da ovu obuku uspješno prođem, dobijem licencu i unaprijedim ponudu u mojoj agenciji”, ističe ona.

R.M.