Počela potraga za najboljim djevojkama za vođu

339519_1
Severnokorejski lider Kim Džong Un naložio je da se osnuje nova „trupa zadovoljstva“ mladih žena koje će ga zabavljati, nastavljajući tradiciju koju je uspostavio njegov otac, a po kojoj državni zvaničnici obilaze zemlju uzduž i popreko kako bi izabrali najbolje devojke za vođu.

U medijima su se pojavili navodi da Kim (32), čija je zemlja ozloglašena po navodno rasprostranjenim kršenjima ljudskih prava, sastavlja listu nove generacije „družbenica“, prenosi Tanjug pisanje Dejli telegrafa.

Iako je oženjen bivšom pevačicom sa kojom ima kćerku, severnokorejski lider je, po svemu sudeći, rešio da obnovi tradiciju, nakon što je prethodna „trupa zadovoljstva“ raspuštena posle smrti njegovog oca Kim Džong Ila u decembru 2011. godine.

Sada, pošto je zvaničan trogodišnji period žalosti završen, Kim je slobodan da osnuje sopstveni harem, konstatuje britanska štampa. Praksu „trupe zadovoljstva“ uveo je još Kimov deda, osnivač Severne Koreje koji nosi epitet večitog predsednika Kim Il Sung.

U tom cilju, vladini zvaničnici imaju zadatak da pretražuju zemlju kako bi pronašli najatraktivnije mlade žene, obično 30 do 40 njih svake godine, koje će postati služavke, pevačice ili plesačice nakon razgovora sa liderom. Najlepše među njima čak imaju šansu da postanu i njegove konkubine, a na kraju bi, kada pređu 25. godinu, prešle u ruke visokih vojnih ili vladinih zvaničnika.

„To praktikuju već tri generacije vladajuće porodice Kim i to je postalo tradicija koja je, takođe, dokaz liderove vlasti nad narodom i njegove seksualne moći“, objašnjava za britanski list profesor na tokijskom univerzitetu Vaseda Tošimicu Šigemura.

Smatra se da je prethodna „trupa zadovoljstva“ isplaćena nakon smrti Kim Džong Ila, a stim u vezi je južnokorejski list Čosun Ilbo pisao da su te žene dobile po oko 4.000 dolara, što je pozamašna suma u Severnoj Koreji.

RTS