Почела садња дрвећа у градском парку

ТРЕБИЊЕ │ У требињском градском парку почела је садња новог дрвећа на мјестима гдје су стабла, која су била стара или обољела, посјечена прошле године.

У градском парку биће посађено 15 различитих врста дрвећа, манголије, украсне шљиве и других, као и десет украсних жбунова.

У требињском Комуналном предузећу најављују да ће и на другим зеленим површинама у граду бити посађено дрвеће, жбуње и украсне саднице, а наставиће се и садња палми у улици Требињских бригада.

Према ријечима директора Комуналног предузећа Недељка Ламбете, сав посао ће бити завршен до краја новембра.

„Наредне седмице ће на зеленим површинама у граду почети и садња сезонског цвијећа домаћих произвођача. У 2019. години планирамо да око великог дрвећа у парку поставимо декоративне покриваче тла, како би добио још љепши изглед“, наводи он.

До потпуног завршетка санације градског парка, која је почела прошле године, остаје да се заврши нова фонтана, стави ограда и уреди зелена површина уз тротоар гдје је прије реконструкције била жива ограда.

На овом локалитету ће, такође, ће бити посађено жбуње и ниско дрвеће.

Новац за нове саднице које се ових дана саде у парку и на другим зеленим површинама обезбијеђен је из градског буџета у износу од око 23 хиљаде КМ.

Д.Ч.