Počela sadnja drveća u gradskom parku

TREBINJE │ U trebinjskom gradskom parku počela je sadnja novog drveća na mjestima gdje su stabla, koja su bila stara ili oboljela, posječena prošle godine.

U gradskom parku biće posađeno 15 različitih vrsta drveća, mangolije, ukrasne šljive i drugih, kao i deset ukrasnih žbunova.

U trebinjskom Komunalnom preduzeću najavljuju da će i na drugim zelenim površinama u gradu biti posađeno drveće, žbunje i ukrasne sadnice, a nastaviće se i sadnja palmi u ulici Trebinjskih brigada.

Prema riječima direktora Komunalnog preduzeća Nedeljka Lambete, sav posao će biti završen do kraja novembra.

„Naredne sedmice će na zelenim površinama u gradu početi i sadnja sezonskog cvijeća domaćih proizvođača. U 2019. godini planiramo da oko velikog drveća u parku postavimo dekorativne pokrivače tla, kako bi dobio još ljepši izgled“, navodi on.

Do potpunog završetka sanacije gradskog parka, koja je počela prošle godine, ostaje da se završi nova fontana, stavi ograda i uredi zelena površina uz trotoar gdje je prije rekonstrukcije bila živa ograda.

Na ovom lokalitetu će, takođe, će biti posađeno žbunje i nisko drveće.

Novac za nove sadnice koje se ovih dana sade u parku i na drugim zelenim površinama obezbijeđen je iz gradskog budžeta u iznosu od oko 23 hiljade KM.

D.Č.