Почели 13. Дани малих ствари

ТРЕБИЊЕ │ Представом „Два мириса руже“ студентског позоришта „Портал“ при Факултету савремених уметности Београд, вечерас је у Требињу почео 13. ИНТЕРДИФест „Дани малих ствари“.

Камерна поставка мексичке дуодраме Емилија Карбаљида, у режији Виде Огњеновић, која је мјесто нашла и на сталном репертоару Народног позоришта Београд, дипломска је представа младих глумица Емилије Несторовић и Оливере Гуцонић, са трећим „дописаним“ ликом којег тумачи Душан Симић.

Други вечерашњи термин био је резервисан за монодраму Сенада Милановића „Из три угла“, рађену у продукцији Театра „Федра“ из Бугојна.

Друге фестивалске вечери од 19 часова на програму је монодрама Душана Симића „Српски Хамлет“ у продукцији Сцене „Маска“ из Шапца, а 13. „Дане малих ствари“ од 21 час затвориће монодрама „Аутобиографија“ Бранислава Нушића у извођењу Ивана Томашевића из шабачке „Маске“.

Улаз за све представе је слободан, а због камерног извођења на сцени Дома младих број мјеста је ограничен.

Директор ИНТЕРДИФеста Жељко Милошевић из Културне сцене „Мале ствари“ каже да је због недостатка финансијске подршке овогодишњи фестивал најскромнији.

„До наредних сусрета пробаћемо да ријешимо основно финансирање, од чега ће зависити и будућност овог фестивала. Поносни смо на селекције представа и глумачка имена која смо гледали све ове године на фестивалу и желим да вјерујем да ћемо успјети да му вратимо некадашњи формат. Овај фестивал заслужује подршку шире заједнице, као што и требињска публика заслужује да има фестивал професионалног позоришта“, каже Милошевић.

Р.С.