Почели „Требињски дани фотографије“

ТРЕБИЊЕ │ Годишњом изложбом најбољих радова бх. фотографа – „ФотоБиХ 2018“ Асоцијације за умјетничку фотографију БиХ, вечерас су у Музеју Херцеговине почели „Требињски дани фотографије“, које девету годину заредом организује Фото-кино клуб Требиње.

Међу 139 селектованих фотографија аутора из 12 фото клубова БиХ, који представљају овогодишње домете бх. аутора у овом медију, налазе се и радови четири требињска фотографа, од којих су два и награђена – Душан Вуковић првом наградом за колор фотографију, а Предраг Муцовић похвалом.

Према ријечима предсједника Асоцијације за умјетничку фотографију БиХ Озрена Божановића, требињска изложба друга је од десет планираних у градовима БиХ, при чему ће радове пристигле на овогодишњи конкурс сваки пут бирати други селектор, фотограф највиших звања  из Асоцијације за умјетничку фотографију БиХ.

„На овај начин аутори могу да стекну увид гдје им је мјесто у бх. фотографији а ове колекције служе и као некакав подлога да се изаберу колекције Босне и Херцеговине које ће ове године представљати земљу на изложбама међународне асоцијације фотографа. По општој оцјени, чини се да је овогодишња колекција боља од оних које смо имали прилику да видимо претходих година“, истакао је Божановић.

И за овогодишње „Требињске дане фотографије“ организатори најављују садржајан програм – од самосталних и колективних фото изложби, преко школе фотографије за почетнике, до фото и филмских радионица, а трајаће све до октобра, када је планирано да посебном свечаношћу буде обиљежен значајан јубилеј требињског Фото кино клуба – 70 година од оснивања.

Р.С.