Почело финале Малих олимпијски игара у кошарци за средњошколце РС

ТРЕБИЊЕ I Министар породице, омладине и спорта Републике Српске Јасмина Давидовић данас је у Требињу, у Спортској дворани „Милош Мрдић“ отворила Републичко финале Малих олимпијских игара Српске за 2017/2018. годину у кошарци за средње школе.

Давидовићева је истакла да у малим олимпијским играма учествују све основне и средње школе из Републике Српске, око 90.000 ученика у шест спортских дисциплина за мушкарце и за дјевојке и то у кошраци, одбојци, рукомету, малом фудбалу, гимнастици и атлетици.

„Ова омладина је примјер својим вршњацима како на најбољи начин представити и себе, али и школу, мјесто одакле долазе и Републику Српску. Министарство мале олипијске игре сматра најважнијим својим послом, јер желе да га омасове на добробит дјеце и настојимо да их проширимо и са новим спортовима, односно да  уведемо и седми спорт – џудо“, навела је министар омладине и спорта РС.

Она је напоменула да су прије двије године успјели да мале олимпијске игре изађу на међународну сцену и да су постали члан Међународне федерације школског спорта.

„Прије годину дана имали смо част да се наши кошаркаши из Љубиња, побједници малих олимпијских игара, такмиче у Београду, гдје су постигли завидан успјех“, рекла је Давидовићева.

Младе спортисте у име Града домаћина поздравио је Зоран Милошевић, начелник Одјељења за друштвене дјелатности који је учесницима пожелио добар пласман и угодан боравак.

„Требиње је град спортиста, који има 50 спортских колектива и ми смо препознали улогу и значај спорта за младе. Градска управа је опредијељена да свим спортским колективима омогући одличне услове за такмичења и да покажемо да цијенимо њихов труд и рад“, навео је Милошевић.

Влада Републике Српске и надлежно министарство препознали су значај ове спортске манифестације за омладину, те у потпуности финасирају мале олимпијске игре са око 300.000 КМ на годишњем нивоу.

Д.М.