Počeo 3h3 BASKET TURNIR: Više od 140 učesnika iz 11 gradova

TREBINJE │ Na montažnom igralištu u gradskom parku počeo je drugi trebinjski „3 na 3“ basket turnir na kome će nastupiti ekipe iz RS, Federacije BiH i Crne Gore.

Više od 140 učesnika iz 11 gradova – Bijeljine, Podgorice, Bihaća, Nikšića, Sarajeva, Ugljevika, Pala, Širokog Brijega, Bileće i Trebinja, boriće se za sportski prestiž, ali i bodove koje turnir donosi na FIBA basket listi, te vrijedne nagrade koje su obezbjedili organizatori i sponzori.

„Juniorski turnir je počeo jutros a pošto je u popodnevnim časovima moguća kiša obezbjeđen je alternativni zatvoreni prostor. Najatraktivniji seniorski mečevi planirani su za večernje i noćne termine, a pod svjetlima reflektora u Gradskom parku basketaši će svoje vještine prezentovati brojnim Trebinjcima i gostima. Osvajač turnira osvojiće novčanu nagradu u vrijednosti od 2.000 KM i vrijedne poklone sponzora kao i autentičan pehar koji je za ovu priliku napravio trebinjski vajar Željko Aleksić, dok će drugoplasiranoj seniorskoj ekipi pripasti 1.000 KM uz poklone sponzora“, kaže Nikola Topalović, u ime organizatora turnira.

Najbolje plasirana ekipa na turniru obezbijediće učešće na finalnom „3 na 3“ BiH turniru, koji se narednog vikenda igra u Vitezu.

Pokrovitelj turnira je Grad Trebinje.

R.M.