Почео камп Вања Грбић: Дјеца стигла из РС и Црне Горе

ТРЕБИЊЕ │ У требињском Граду сунца почео је одбојкашки камп „Вања Грбић“, који ће до краја августа у двије групе окупити педесеторо дјеце из РС и Црне Горе.

Тренинзи се одвијају на теренима за одбојку на пијеску, новој спортској дворани и базенима.

Прослављени одбојкаш Вања Грбић каже да је циљ тренинга  развој моторике и превенција ортопедских деформитета код најмлађих.

„Желимо  да развијамо дјечији спорт, јер се сада много више пажње посвећује врхунском спорту“, рекао је Грбић.

Он је истакао да је ово пилот пројекат пред почетак реализације  пројекта прекограничне сарадње који ће од наредне године финансирати ЕУ.

„У пројекат ће бити укључена дјеца из БиХ, Црне Горе и Хрватске, пограничних градова гдје је деведестих година био рат. Желимо да кроз спортске активности и одбојку повежемо најмлађе становнике тих градова и тако умјесто зидова градимо мостове“, навео је Грбић.

Он је појаснио да дјеца као и градови Дубровник, Никшић и Требиње, неће имати никакве трошкове, осим да уступе спортске терене, а да ће носилац пројекта бити Требиње.

Са полазницима кампа „Вања Грбић“ раде физиотерапеути, ортопеди, тренери из требињских и одбојкашких клубова из сусједних херцеговачких градова, а међу њима је Зоран Видаковић, бивши тренер репрезентативке Тијане Бошковић.

Сви посјетиоци аква парка до краја августа, сваки дан од 17 до 18 часова могу да учествују у показним вјежбама са Вањом Грбићем.

Нови спортско рекреативни центар  „Олимп“ у Граду сунца  располаже са по два терена за кошарку, одбојку и тенис, тереном за одбојку на пиијеску, спортском двораном, затвореним базеном и теретаном, као и новим смјештајним капацитетима.

Почетком септембра најављен је међународним рукометни турнир, што ће бити и званично отварање овог центра.

Д.Ч.