Počeo kamp Vanja Grbić: Djeca stigla iz RS i Crne Gore

TREBINJE │ U trebinjskom Gradu sunca počeo je odbojkaški kamp „Vanja Grbić“, koji će do kraja avgusta u dvije grupe okupiti pedesetoro djece iz RS i Crne Gore.

Treninzi se odvijaju na terenima za odbojku na pijesku, novoj sportskoj dvorani i bazenima.

Proslavljeni odbojkaš Vanja Grbić kaže da je cilj treninga  razvoj motorike i prevencija ortopedskih deformiteta kod najmlađih.

„Želimo  da razvijamo dječiji sport, jer se sada mnogo više pažnje posvećuje vrhunskom sportu“, rekao je Grbić.

On je istakao da je ovo pilot projekat pred početak realizacije  projekta prekogranične saradnje koji će od naredne godine finansirati EU.

„U projekat će biti uključena djeca iz BiH, Crne Gore i Hrvatske, pograničnih gradova gdje je devedestih godina bio rat. Želimo da kroz sportske aktivnosti i odbojku povežemo najmlađe stanovnike tih gradova i tako umjesto zidova gradimo mostove“, naveo je Grbić.

On je pojasnio da djeca kao i gradovi Dubrovnik, Nikšić i Trebinje, neće imati nikakve troškove, osim da ustupe sportske terene, a da će nosilac projekta biti Trebinje.

Sa polaznicima kampa „Vanja Grbić“ rade fizioterapeuti, ortopedi, treneri iz trebinjskih i odbojkaških klubova iz susjednih hercegovačkih gradova, a među njima je Zoran Vidaković, bivši trener reprezentativke Tijane Bošković.

Svi posjetioci akva parka do kraja avgusta, svaki dan od 17 do 18 časova mogu da učestvuju u pokaznim vježbama sa Vanjom Grbićem.

Novi sportsko rekreativni centar  „Olimp“ u Gradu sunca  raspolaže sa po dva terena za košarku, odbojku i tenis, terenom za odbojku na piijesku, sportskom dvoranom, zatvorenim bazenom i teretanom, kao i novim smještajnim kapacitetima.

Početkom septembra najavljen je međunarodnim rukometni turnir, što će biti i zvanično otvaranje ovog centra.

D.Č.