Почео „Као фестивал“

ТРЕБИЊЕ I У Музеју Херцеговине вечерас је почео „Као фестивал“ на којем ће се представити професионални млади глумци школовани на бањалучкој Академији умјетности са четири позоришне представе, три монодраме и једна дуо драма.

Фестивал је отворио глумац Марко Вукосав са монодрамом „Ко је то?“ која говори о младом, усамљеном глумцу који по ко зна који пут покушава да направи представу за себе и своју имагинарну публику, а у тим покушајима усмјеравају га мисли Максима Горког, Аугуста Стриндберга и других великих позоришних стваралаца.

Након тога, Александар Руњић, апсолвент глуме на Академији умјетности у Бањалуци се представио са монодрамом „Гласај и трпи!“ по тексту Бертолда Брехта која говори о треатралици фашизма.

Сутра ће од 20 часова Иван Перковић и Александар Ристановић извести дуо драму „Црни хумор (живот оца Тодора, овог и оног света)“, а у суботу, 17. марта од 20 часова публици ће се представити Александар Ристановић у монодрами „Судница“.

Организатор „Kао фестивала“ је новоосновано удружење „Сунчана капија“ из Требиња.

Оснивачи удружења су Милица Димитрић, виолиста и глумица, професор у Музичкој школи у Требињу, умјетнички фотограф Јован Видаковић и Игор Дутина, фотограф и графички дизајнер, асистент на АЛУ Требиње.

„Желимо да унаприједимо културну и умјетничку сцену града кроз подршку, промоцију и продукцију у области визуелних и извођачких умјетности али и кроз издаваштво, организовање фестивала, концерата, изложби, промоција и свега онога што може да помогне да понуда у овим областима буде богатија него што је сада“, истакла је Милица Димитрић, предсједник удружења.

Д.М.