Počeo upis u srednje škole: Mladim Trebinjcima na raspolaganju i NOVA ZANIMANJA

TREBINJE| Prvi upisni rok za buduće srednjoškolce počinje danas, a u tri trebinjske srednje škole u nastupajućoj školskoj 2019/2020. godini, u 13 odjeljenja biće upisano oko 320 učenika.

Kao i prethodnih godina Gimnazija „Jovan Dučić“ upisuje četiri odjeljenja opšteg smjera.

U Centru srednjih škola biće upisano pet odjeljenja, a ove godine učenici mogu da biraju između zanimanja ekonomski tehničar, poslovno-pravni, turistički i medicinski tehničar, a moći će da se upišu i u kombinovano ođeljenje kuvar-konobar.

U Tehničkoj školi upisuju četiri odjeljenja, tri četvorogodišnjeg i jedno trogodišnjeg smjera. Anketa koju su proveli u svim trebinjskim osnovnim školama, pokazuje da su učenici, od ponuđenih zanimanja u ovoj školi, najviše zainteresovani za zanimanja tehničar računarstva i tehničar za kompjutersko konstruisanje.

U ovoj školi upisuje se i jedno odjeljenje saobraćajne struke, te kombinovano odjeljenje zanata – mehaničar/automehaničar.

U Muzičkoj školi upisuju 16 đaka, po osam na teoretski i instrumentalni odsjek. Upis u ovu školu je danas, prijemni ispiti su 13. i 14. juna, a rezultati upisa biće poznati 15. juna.

Rezultati upisa u ostalim srednjim četvorogodišnjim školama za učenike koji imaju 60 i više bodova biće objavljeni 13. juna, na oglasnoj tabli škole.

U ponedjeljak, 17. juna je prijem dokumenata za upis u srednje četvorogodišnje i trogodišnje škole za učenike koji imaju manje od 60 bodova, a rezultati upisa biće objavljeni 21. juna.

U julskom upisnom roku prijem dokumenata za upis učenika u srednje četvorogodišnje i srednje trogodišnje škole počinje 1. jula a završava 3. jula. Rezultati upisa biće objavljeni 5. jula.

Radio Trebinje