Početak koji obećava: Prikupljena prva sredstva za novi centar za djecu sa posebnim potrebama

Na donatorskoj večeri sinoć su prikupljena i prva sredstva za budući centar za djecu sa posebnim potrebama – blizu 15.000 KM koje će biti utrošene za finansiranje projektne dokumentacije.

Izvršni direktor Udruženja roditelja djece i omladine sa posebnim potrebama „Sunce nam je zajedničko“ Vesna Miljanović za Radio Trebinje ističe da je akcija organizovana na inicijativu Međunarodne policijske asocijacije – regije Trebinje, a pod pokroviteljstvom Grada Trebinja.

Pozivu su se, dodaje, odazvali predstavnici gradske uprave, narodni poslanici, odbornici Skupštine grada Trebinja, direktori javnih ustanova, ljudi iz privrede, ali i građani koji su u svoje ime došli da podrže izgradnju centra.

Trebinjci su, ističe, još jednom pokazali da imaju veliko srce – zbog čega svima duguje veliku zahvalnost.

Ona napominje da bi centar za djecu sa posebnim potrebama trebalo da bude izgrađen u Zasad polju, ali da će tačna lokacija biti tek utvrđena.

Podsjeća i da je Skupština grada Trebinja donijela odluku o davanju saglasnosti gradonačelniku – da podrži izgradnju ovog objekta, nakon što se stara zgrada ustanove našla u zoni gradnje novog stambeno-poslovnog kompleksa u centru Trebinja.

Ovo je naravno tek prva u nizu humanitarnih akcija. Planiramo da u saradnji sa našim krovnim savezom iz Banjaluke budemo dio akcije koju svake godine organizuje Predsjednik RS – ‘S ljubavlju hrabrim srcima’, gdje bi jedan dio prikupljenih sredstava bio namijenjen za izgradnju našeg centra“,  napominje Miljanovićeva, gostujući u Jutarnjem programu Radio Trebinja.

Centar bi, dodaje ona, trebalo da bude sagrađen namjenski i u skladu sa najvišim standardima kada je u pitanju projektovanje i opremanje objekata za boravak i stručni rad sa djecom sa posebnim potrebama, čime bi se dodatno proširio sadržaj koji korisnici već imaju u sadašnjem objektu.

Radio Trebinje