Почиње фестивал

ad infinitum

ТРЕБИЊЕ │ Овогодишњи, 59. Фестивал фестивала почиње вечерас – представом „Аd infinitum“ Словачког позоришта „ВХВ“ – Словачког КУД-а „Херој Јанко Чмелик“ из Старе Пазове.

Митска прича о Човјеку – од постања до модерног доба – саткана од музике и сценског покрета, ауторски је пројекат редитеља Мирослава Кожика и композитора Мирослава Бака, а на регионално финале у Требиње стигао је као другопласирана представа са овогодишњег Републичког фестивала аматерских позоришта Србије у Кули.

Исти ауторски двојац потписује и представу „Babylon“ позоришта из Старе Пазове, која је на Фестивалу фестивала у Требињу тријумфовала 2013. године.

Прије изведбе позоришта из Старе Пазове, фестивал ће свечано отворити поздравна бесједа представника домаћина – Града Требиња.

До 27. јула, у седам фестивалски вечери, љубитељи позоришта биће у прилици да погледају најбоља остварења аматерске драмске продукције Србије, Црне Горе, Хрватске, Македоније и БиХ: још шест представа ансамбала из Врања, Берана, Чаковца, Велеса, Високог и домаћина Требиња.

Због реконструкције зграде Културног центра, представе фестивала ове године биће извођене на сцени Дома младих, у термину од 20:30 часова.

Улаз за све програме фестивала је слободан.

Покровитељ фестивала је Град Требиње, а извршни продуценти Центар за информисање и образовање, Дом младих и Културни центар.

Р.С.

(Фото: са представе „Аd infinitum“, Словачко позориште „ВХВ“)

Све о фестивалу на страници ФЕСТИВАЛ ФЕСТИВАЛА 2016.