Почиње изградња далековода Невесиње – Гацко

„Електропренос БиХ“ потписао је уговор за изградњу 110-киловолтног далековода Невесиње-Гацко вриједног 6,5 милиона КМ, потврдио је Срни извршни директор за рад и одржавање система „Електропреноса БиХ“ Цвјетко Жепинић.

Жепинић је рекао да је „Електропренос БиХ“ јуче потписао уговор са извођачем радова конзорцијумом „Електроенергетика“ који чине четири фирме – „Елнос“ из Бањалуке, „Калдера“ из Лакташа, „Арс инжењеринг“ из Бањалуке и „Инвинг инвест“ из Приједора.

„Изградњом овог далековода биће обезбијеђено двострано напајање електричном енергијом општина Невесиње и Гацко које су до сада једнострано напајане„, истиче Жепинић и додаје да је рок за завршетак радова крај идуће године.

До сада је Гацко било напајано само из правца Билеће, а Невесиње из правца Мостара.

Ранијих година догађало да је Невесиње по неколико дана било у мраку због пада стуба на далеководу, а изградњом новог далековода то се у будућности неће догађати.

Пројекат и имовински односи за овај пројекат су завршени и све је спремно за почетак радова.

Овај пројекат веома је важан за овај крај, како за привреду, тако и за становништво, посебно ако се зна да је и водоснабдијевање у Невесињу зависно од струје.

СРНА