Почиње кампања „Будућност Србије“

Предсједник Србије Александар Вучић најавио је да ће у четвртак, 7. фебруара, започети кампању „Будућност Србије“ у оквиру које ће посјетити свих 29 округа у Србији како би грађанима представио постигнуте резултате, какви су даљи планови и да чује њихове примједбе.

„Хоћу да разговарам са свим људима шта смо урадили, да покажемо резултате и поднесемо извештај, али и да кажемо шта ћемо да радимо у будућности“, рекао је Вучић за „Хепи“ телевизију.

Вучић је истакао да очекује да ће посјетити више од 100 општина, како би чуо примједбе људи.

„Желим да покажемо колико смо школа, вртића, болница отворили или обновили, а у каквом су катрастрофалном стању биле“, додао је Вучић.

Он је најавио да ускоро креће изградња ауто-пута према Мердару и Приштини, наводећи да је то стратешки пут за Топлицу.

„Наш слоган је `Будућност Србије`. Сматрамо да смо променили изглед земље. Ствари нису идеалне, никада неће ни бити, али смо много тога добро учинили, а можемо и хоћемо још напорније да радимо“, рекао је Вучић.

Он је додао да се прича о будућности односи на нове фабрике, изградњу станова за снаге безбједности, а касније и за дио просвјете, младе брачне парове…

„Што се економског развоја тиче, мислим да са тим немамо проблема. Проблем је стабилност у региону са оваквим светским околностима. За нас та позиција није нимао лака, нарочито када имамо нерешене односе са Приштином“, истакао је Вучић.

На констатацију да су неки предлагали да буду уведене контрамјере Приштини, пошто је она увела таксе од 100 одсто на робу из централне Србије, Вучић је узвратио питањем „шта би Србија тиме добила“.

„Шта би био резултат осим све веће нервозе? Шта бисмо добили, осим што бисмо показали колико смо јаки и некоме наудили? Шта би Србија имала од тога? Ови људи? Можда мање посла, мање радних места…“, упитао је предсједник Србије.

Он је у том контексту подсјетио на напад на њега прије неколико година у Сребреници и упитао да ли је требало да одлучи да Србија прекине дипломатске односе са БиХ док не истраже ко је покушао да га линчује, што, како је додао, БиХ неће да уради.

Вучић је рекао да није важан он, већ је важан мир са Бошњацима и пристојни односи.

„То је суштина. Када водите државу, морате да показујете трпељивст и стрпљење веће него када сте ‘обичан човек’ јер сваки ваш потез може да нанесе штету земљи, а то не можете да дозволите“, нагласио је Вучић.

 

Предсједник Србије је навео да се добро одвијају преговори са једном великом страном компанијом која би могла да има највећу инвестицију у Србији и да се одлука о томе очекује крајем априла.

Вучић је рекао да би велика фабрика могла да буде изграђена у једном од два града – у Поморављу и Шумадији.

Он је истакао да би та инвестиција била значајна за цијелу Србију пошто би вриједност извоза те компаније из фабрике у Србији годишње износила око 4,5 милијарде евра.

РТРС