Počinje „Ljetna škola sporta“

Sportista godine 2012
TREBINJE | „Ljetna škola sporta Republike Srpske“, u okviru koje se očekuje učešće 1.500 sportista iz više od 30 sportskih grana, kao i njihovih trenera i predavača svečano će biti otvorena sutra u Trebinju.
Ceremoniji svečanog otvaranja, pored ministra porodice, omladine i sporta RS Jasmina Davidović, prisustvovaće i proslavljeni srpski odbojkaš Vladimir Grbić.
Jedan od osnovnih ciljeva škole sporta je omasovljenje sporta, upoznavanje o novim trenažnim procesima, najnovijim sportskim i sudijskim pravilima, te obezbjeđivanje jednakih mogućnosti svim učesnicima da svoje psihofizičke sposobnosti što potpunije razvijaju.
Ovim projektom poboljšana je saradnja sportskih saveza sa Ministarstvom porodice, omladine i sporta radi stvaranja uslova sportskim organizacijama i pojedincima za ostvarivanje vrhunskih sportskih rezultata.
Ministarstvo će, na osnovu Memoranduma o saradnji u oblasti sporta i omladinske politike sa Ministarstvom omladine i sporta Srbije, ove godine omogućiti boravak za 50 mladih sportista, njihovih trenera i sportskih radnika iz Srbije u „Ljetnoj školi sporta“.
Svečano otvaranje „Ljetne škole sporta“ je zakazano u Domu učenika za 18.00 časova.
Radiotrebinje.com