Počinju Dani mimoze

mimoza5
HERCEG NOVI | U Herceg Novom danas počinju 46. Dani mimoze. I ove godine organizatori su ponudili izrazito bogat sadržaj, kako za ljubitelje dobre muzike i pozorišta, tako i za ljubitelje dobre kapljice i morskih specijaliteta.
Prema riječima predsjednika opštine Herceg Novi Nikole Gojkovića programi su uređeni kvalitetno. „Mislim da je ekipa oko praznika mimoze uradila program ali i organizaciju fešte kvalitetno ,danas smo imali sastanak operativni sa svim ljudima koji su povezani od Baošića do Herceg Novog“, kazao je Gojković.
Za feštu od mimoze ,ribe i vina mašine koje obavljaju radove na izgradnji kolektora biće uklonjene .
Činimo sve da se omogući građanima i turistima da što lakše mogu prići centru zbivanja, mehanizacija će biti uklonjena“, rekao je Gojković i dodao da ni loše vrijeme neće ugroziti tradicionalnu manifestaciju.
Svečano otvaranje Praznika mimoze biće upriličeno večeras u 19 časova na hercegnovskom trgu Nikole Đurkovića, kada će nastupiti Željko Joksimović.

Dan Trebinjskog vina i folklora
U okviru ovogodišnjeg praznika Mimoze, Turistička organizacija Grada Trebinja 13. februara organizuje manifestaciju „Dan Trebinjskog vina i folklora“, koja će se održati u restoranu „Olimpija“ u Kumboru, a biće ogranizovana degustacija vina trebinjskih vinarija : Tvrdoš, Petijević, Vukoje, Anđelić, Berak, Sekulović, Anđušić, Marić i Runjevac.
Veče trebinjskog vina upotpuniće nastup trebinjskog tamburaškog sastava Akustik, a nastupiće i kulturno umjetničko društvo Alat iz Trebinja sa bogatim folkolornim sadržajem.
Turistička organizacija grada Trebinja koja tradicionalno učestvuje na festivalu i ove godine poziva sve Trebinjce da dođu i uživaju u bogatom sadržaju ove manifestacije.
R.T.