Поетско вече Горана Тадића

ТРЕБИЊЕ l  У Галерији Културног центра вечерас је приређено поетско вече пјесника Горана Тадића из Новог Сада.

Kантаутор, композитор и пјесник до сада је написао више од 700 пјесама, те је издао шест књига. „Сатенски стихови“, „Опрости ми стихове“, „Душа у меком повезу“, „Дијаспора мисли“ и „Очи наше“ називи су збирки пјесама захваљујући којима га је публика завољела, а он им је почетком 2016. поклонио најзанимљивије и најпопуларније издање, збирку „Kад прочиташ, спали“, пјесме написане у форми писама.

„На моју велику радост по други пут сам пред требињском публиком. Волим овај град, Требиње је град, послије Новог Сада у којем би могао живјети“, рекао је Тадић.

Поетско вече личило је на позоришну представу у којој је учествовала и публика. Они најхрабрији на инсистирање пјесника излазили су и читали пјесме, а као награде добијали су аплаузе. Тадић је у стихове уплео и звуке гитаре, а публика је пјевала са њим.

На питање каква је љубав о којој пише, да ли је љубав у модерном добу мало ‘затајила’ у односу на нека претходна времена и да ли је раније било искреније или романтичније, Тадић каже:

„Људи различито реагују и доживљавају љубав и моју љубавну поезију. Ми мислимо да су постојала романтична времена. Неко ко данас има 17 или 80 година и заљубљен је, њему су ово предивна и романтична времена. Реакције на моју љубавну поезију су такве да нема сумње да љубав постоји и просто сам срећан ако су то позитивне реакције“, навео је Тадић.

На друштвеним мрежама Тадић има преко 24. 000 пратилаца, а његове пјесме читају све генерације.

„У комуникацији са публиком сазнајем да су људи пуни и жељни љубави, много их је усамљено. Али добровољно су се повукли из свог лудила савременог живота и неузвраћене љубави. Људи се повлаче и кажу боље им је бити сам, него поново повријеђен“, истакао је он.

Поред љубавне поезије, његова велика љубав је и музика, па је компоновао мелодије за позоришне представе, те објавио ЦД “Ситнице”

Поетско вече приредила је Туристичка организација Града Требиња.

Д.М.