Покренута истрага против Салиховића

765-430-76888fefbd1b259ac2c6efec2383091a

САРАЈЕВО │ Канцеларија главног дисциплинског тужиоца Високог судског и тужилачког савјета покренула је по службеној дужности дисциплинску истрагу против главног тужиоца Тужилаштва БиХ Горана Салиховића, сазнаје БН телевизија у високим правосудним институцијама.

„Наведени предмет Канцеларије је регистрован по службеној дужности у складу са надлежношћу Канцеларије из члана 64. став 2. Закона о Високом судском и тужилачком савјету Босне и Херцеговине, а са основом медијских објава у којима су изнесени наводи о могућој повреди дужности главног тужиоца Тужилаштва Босне и Херцеговине, Горана Салиховића“, казали су за Н1 у Канцеларији главног дисциплинског тужиоца Високог судског и тужилачког савјета.

Истрага је покренута након медијских иступа главног тужиоца, те навода о директној умјешаности Салиховића у опструисање истрага против високих политичких званичника, прије свих Милорада Додика.

Подсјећамо предходних дана афера у којој су објављени транскрипти у којима један телевизијски водитељ у телефонском разговору обавјештава предсједника Републике Српске Милорада Додика да му је са Салиховићем завршио заустављење свих истрага, изазвала је огромну пажњу јавности и бројна реаговања.

„Транспаренси интернешнел“ БиХ упутио је Канцеларији дисциплинског тужиоца захтјев да испита медијске наводе у вези са поступањем главног тужиоца у Тужилаштву БиХ, Горана Салиховића.

БН телевизија