Покрет за развој Требиња: Одакле са „издајницима“ поштени Лука Петровић?

trebinje-turisti

ТРЕБИЊЕ I Саопштењем за јавност данас се огласио Покрет за развој Требиња. Саопштење преносимо у цјелости:

Ми који смо били на Жегуљи, Мишљену, у Попову, на Голубовом Kамену, Иваници, Хуму, Влаштици, Јаблан Долу, на Трескавици, на Олову, данас смо поново стали у исти шпалир, данас смо поново узвикивали „Живјела Република Српска“, данас смо се поново заједно испјевали, опипали старе ране, провјерили јесу ли нам ратни сувенири од гелера на истом оном мјесту гдје смо их оставили синоћ (јер шетају по тијелу) и гледали поносно у висине требињских платана за које смо прољевали крв.

Ми који смо по други пут дигли глас против тираније која нам оголи и обоси породице, ми који немамо пара да повећаном цијеном струје плаћамо баханалије различитих радничких спортских игара и који смо недавно у Бањалуци против тога дигли глас, и сами смо данас остали зачуђени – одакле са нама „издајницима“ поштени и борбени Лука Петровић.

Је ли се посрамио пред нашим ранама? – Сигурно да није јер га те ране за краткога његовог војевања у Билећи нису могле бољети, иако је, тврде свједоци, унапријед плакао због само њему знаних прорачуна да ће хрватске гранате добацити и до билећке Kасарне (ко зна учи ли се то на подгоричкој Електротехници, има право човјек да не зна).

Је ли се Лука покајао пред оволиким борцима? – Сигурно да није, јер му кајање није наређено из врха странке.

Је ли и њему, доктору Шупићу, омаленом Бутулији или Батинићу, неоствареном морепловцу који је одједном положио разлику предмета за ватрогасног командира, синуло у главу да се, када немају ратног стажа колико један поштен борац, барем поклоне нашим светим жртвама и у себи помисле – Хвала вам, ми данас не би били овако успјешни руководиоци да није било вас? – Сумњамо да и овдје имамо адекватан одговор.

Па зашто нас онда велики и славни српски борац Лука Петровић, чије би име требало остати уписано златним словима у историју Републике Српске (измислиће се и разлог зашто), прво назва издајницима, а онда нам се данас прикључи у издајничкој манифестацији, иако није имао снаге, или се бојао сунчанице, да се, са наведеним партијским друговима, прошетамо поштено по граду, да нас људи виде у издајничком шпалиру, па нека на нас бацају и камење ако им је то повољи?

Одговор на питања „издајника“ нека понуди Лука Петровић, али нека се не крије иза наших заслуга и наше крви проливене у одбрану Српске којом се он толико поноси…

Покрет за развој Требиња