Полиција на Косову у приправности због могућих терористичких напада

ПРИШТИНА │ Косовска полиција примјењује од данас посебан оперативни план, изјавио је синоћ за Танјуг замјеник министра унутрашњих послова Косова Милан Радојевић.

Радојевић је прецизирао да је свим припадницима Косовске полиције који су на годишњем одмору наређено да се врате на посао и да је свим полицајцима радно вријеме са осам продужено на 12 часова.

Полицајцима на Косову је до даљњег, казао је Радојевић, забрањено узимање годишњег одмора.

Радојевић није демантовао, али ни потврдио да је разлог за овакав потез Косовске полиције могућност од терористичких напада на Косову, на које је синоћ упозорила америчка амбасада у Приштини, као и могући протести присталица косовске опозиције због враћања у скупштинску процедуру питања демаркације границе Косова са Црном Гором.

Радојевић је за Тањуг казао да ће Косовска полиција посебно током ускршњих празника бити у приправности нагласивши да су већ предузете одређене мјере у правцу додатног осигурања манастира на Косову.

Одлуку о посебном оперативном плану донио је Генерални директоријат Косовске полиције у Приштини.

Није први пут да америчка амбасада упозорава своје грађане, а позив на повећану опрезност током вјерских празника упућен је и прошле године.

Мустафа одржао сједницу Савјета за националну безбједност

Косовски премијер Иса Мустафа одржао је у четвртак сједницу Савјета за националну безбједност на којој се разговарало о безбједносној ситуацији на Косову.

У саопштењу које је објављено на сајту владе у Приштини наводи се да се на сједници разговарало и о акцијама које предузимају приштинске институције како би се „заштитили сигурност и уставни поредак“.

На састанку је било ријечи и о корацима надлежних институција „у превенцији и суочавању са изазовима у сектору безбједности“.

Иначе, сједница владе која је била заказана за петак у 9.00 часова одложена је за неки други дан, саопштено је раније из косовске владе.

Спутњик