Полиција завршила акцију у албанском »царству дроге«

632245_albanian-police-forces-operate-at-the-village-of-lazarat6-ap_f
ТИРАНА │ Албанска полиција је завршила акцију у селу Лазарат, познатом као „фабрика марихуане“, те ухапсила браћу Арбјона и Албана Алико који су главноосумњичени за убиство припадника специјалне полицијске јединице Ибрахима Башија.

Браћа Алико, која су ухапшена синоћ око 22 часа, чланови су наоружане групе која је у селу Лазарат 24. јуна убила једног припадника елитне полицијске јединице, а двојицу ранила.

Приведена су још два лица за којима се трагало, од укупно двадесет једног колико их је осумњичено за овај напад, саопштила је албанска полиција.

Браћа су лоцирана уз помоћ полицијског хеликоптера, опкољени су, а предали су се након преговора који је са синовима водио њихов отац.

Браћа Алико су, уз полицијско обезбјеђење, пребачена у Суд за тешка кривична дјела у Тирани, а одатле у најчуванији затвор „302“.

У акцији против шверцера и узгајивача дроге у селу Лазарат учествовало је 500 припадника специјалних снага за борбу против дроге „Ренеа“ и специјалних полицијских снага.

Село Лазарат са око 3.000 становника, које се налази надомак Ђирокастра, близу границе са Грчком, главни је произвођач марихуане у Албанији.

Албанска полиција је током прошлогодишње акције у Лазарату пронашла и уништила око 23 тоне канабиса, 81.300 стабљика ове биљке, те открила четири лабораторије – двије за прераду и паковање марихуане и двије за прераду уља хашиша. Заплијењена је и велика количина наоружања и муниције.
Срна