Пореч: Злостављали радницу као робињу

765-430-a0c235571051c9758a8adad07836034c

 

Због страшног злостављања 43-годишње запосленице под истрагом се нашла и супруга 31-годишњег угоститеља из Пореча.

Још крајем прошлог мјесеца разоткривен је овај монструозни случај, те је ухапшен 31-годишњак који је у свом локалу у Поречу запослио несретну жену из Славоније, сезонску радницу, искористивши чињеницу да није имала средстава за живот нити смјештај.

Није јој давала плату

Но, упркос томе за рад јој није исплаћивао новчану накнаду, него јој је тек повремено давао нешто мало новца и неке друге предмете. Морала је спавати у складишту, а мобилни јој је све вријеме наџирао. Када би погријешила добијала је батине. Насилни газда тешко ју је и повриједио.

У томе свему, како сумња тужилаштво, помагала му је и супруга, 31-годишњакиња која је сада такође пријављена због противправног одузимања слободе, трговину људима и подстицање свог мужа на премлаћивање раднице.

Жена помагала мужу

У пријави стоји да је 31-годишњакиња од септембра 2015. до 17. јула 2016. године помагала мужу да држи запосленицу у готово ропском положају, те да за њих ради у кухињи и цатерингу како би им отплатила дуг. Иако тај дуг уопће није био дефинисан 43-годишњакиња је морала радити без уредне плате.

Брутална газдарица цијело је вријеме наџирала њезин телефон и лаптоп. „Немаш куда отићи одавде“, пријетила јој је, а све је кулминирало кад јој је по леђима пролила сону киселину. По тијелу несретне жене гасила је опушке и убадала је ножем.

Држали је закључану

Једном је 43-годишњакињи ошишала косу, а други пут је натјерала да се сама испред ње ошиша.

Управо је власница локала тражила свог мужа да радницу туче и то није престајало све док је није тешко повриједио.

Како би своје иживљавање скрили, односно како нико не би видио претучену и ошишану 43-годишњакињу, почетком ове године закључали су је 5-6 дана у остави. Још је два дана била закључана у спаваћој соби у стану.

Само повремено пуштали су је на тоалет.

У међувремену се јавило још жртава окрутних угоститеља из Пореча. Међу њима је и 18-годишњакиња из Кутине којој је, прије него што је пријавио, узео све личне документе. Ни њој није давао уредно плату, те ју је пред познаницима претукао.

Дневни аваз