Порибљавање Алаговаца

poribljavanje 1

НЕВЕСИЊЕ l Чланови Спортско-риболовног друштва „Заломка“ из Невесиња пустили су јуче у језеро Алаговац око 800 комада шарана тежине од 500 до 1.500 грама. Порибљавање је извршено уз помоћ Хидроелектрана на Требишњици. Јуче је званично успостављена и нова рибочуварска служба.

Предсједник СРД „Заломка“  Градимир Спремо подсјећа да је  на недавно одржаној Скупштини Друштва као приоритет утврђено обнављање рибљег фонда.

– У наредном периоду провешћемо и друге активности које смо изложили у програму, прије свега чишћење обала језера Алаговац и организовање такмичења у спортском риболову – истиче Спремо.

Из СРД „Заломка“ обавјештавају риболовце да је у наредних десет дана забрањен риболов у кругу пумпи, а трајна забрана је уведена на потезу од Војничке плаже, преко Бара до Помаковаца. Упозоравају да ће криволов бити санкционисан. Љубитељи природе окупљени у друштво „Заломка“ очекују подршку и сарадњу савјесних грађана у настојању да се трајно искоријени уништавање рибљег фонда. Евентуалне неправилности могу се пријавити на телефон број: 065/600-880.

Радио Невесиње