Посланици НС РС нису подржали одлуку о продаји РЖР „Љубија“

БАЊАЛУKА │ Посланици Народне скупштине РС нису дали сагласност на Одлуку Владе Републике Српске о продаји 64,99 одсто акција основног капитала акционарског друштва РЖР „Љубија“ Приједор, методом непосредног одабира купца.

За одлуку је гласало 39 посланика, против је било 34, и седам посланика је било суздржано.

Влада Републике Српске раније је донијела одлуку о продаји 64,99 одсто акција основног капитала акционарског друштва Рудници жељезне руде „Љубија“, методом непосредног избора купца.

За куповину 64,99 одсто акција основног капитала „Љубије“ компанија „Израел инвестмент група“ понудила је 92 милиона KМ.

Заједничко предузеће „Љубије“ и „Митала“ формирано је 2004. године у којем РЖР има 49, а „Митал“ 51 одсто акција.

Министар индустрије, енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић рекао је данас да је понуда компаније „Израел инвестмент група“ за државни пакет акција у Рудницима жељезне руде /РЖР/ „Љубија“ прихваћена, јер је боља од „Миталове“ и доноси инвестиције и развој тог рудника и Српске.

Народна скупштина усвојила је информацију о имплементацији Стратегије за сузбијање насиља у породици Републике Српске /2014-2019/ за 2015. и 2016. годину.

Посланици су усвојили и информацију о реализацији Програма развоја спорта и Стратегије развоја спорта у Републици Српској за прошлу годину.

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић, након гласања, окончао је 18. редовну скупштинску сједницу.

Независне новине