Povećan broj pacijenata povrijeđenih u saobraćajnim nezgodama

BANJA LUKA l Načelnik Klinike za ortopediju i traumatologiju Univerzitetskog kliničkog centra /UKC/ Republike Srpske Nikola Bojić rekao je da je u junu i julu na ovoj klinici urađeno 420 operacija, od čega je više od deset odsto izvršeno zbog povreda nastalih u saobraćajnim nezgodama.

On je novinarima u Banjaluci rekao da je tokom ljeta primijećen povećan broj zbrinjavanja pacijenata povrijeđenih u saobraćajnim nezgodama, te apelovao na sve učesnike u saobraćaju da budu oprezniji.

Bojić je naveo da će Klinika za dva mjeseca biti preseljena u nove prostorije, što će uz najmoderniju tehnologiju i opremu omogućiti najbolje uslove za ljekare i pacijente.

Generalni direktor UKC-a Vlado Đajić rekao je da će Klinika za ortopediju i traumatologiju u nove prostorije biti preseljena za dva mjeseca, te da će imati nove operacione sale i opremu.

On je dodao da o potrebi i značaju ove klinike najbolje govori podatak da je i danas helikopterom iz Trebinja prevezen polutraumatizovan pacijent koji je pao sa motora.

Stručni tim Klinike koji zbrinjava najteže povrede koštano-zglobnog sistema čini 20 doktora medicine, specijalista i supspecijalista iz oblasti ortopedije i traumatologije na čelu sa načelnikom i šefovima odjeljenja i trideset i šest medicinskih sestara/tehničara i šest medicinskih tehničara-gipsera, kojima rukovodi glavna sestra.

Srna