Поводом годишњице смрти проф. др Сима Елаковића: Требиње домаћин СРПСКОГ ФИЛОЗОФСКОГ СИМПОЗИЈУМА

ТРЕБИЊЕ │ У организацији Српског филозофског друштва, а под покровитељством Града Требиња, у Требињу ће се од 15. до 18. јуна одржати Српски филозофски симпозијум, на тему „Филозофија и слобода“.

Симпозијум се одржава по први пут у Требињу, а поводом друге годишњице смрти проф. др Сима Елаковића, знаменитог српског филозофа, професора на Филозофском факултету Универзитета у Београду, родом из Херцеговине.

Проф. др Симо Елаковић је био дугогодишњи професор на предмету „Њемачка класична филозофија“ и шеф Катедре за историју филозофије, као и председник Српског филозофског друштва.

Учесници овог симпозијума су чланови Српског филозофског друштва, еминетни филозофи из Србије, Црне Горе и Републике Српске.

У организацији најављују да ће сви учесници скупа имати своје излагање, на крају је предвиђена и генерална дебата, а током трајања симпозијума биће одржана и промоција зборника радова – споменице, својеврсног омажа проф. др Симу Елаковићу, за коју су радове приложили еминентни филозофи и аутори из друштвено-хуманистичких наука.

Симпозијума ће бити одржан у хотелу „Нар“, а свечано отварање је у петак, 15. јуна, у 18,00 часова.

Радио Требиње