Povodom godišnjice smrti prof. dr Sima Elakovića: Trebinje domaćin SRPSKOG FILOZOFSKOG SIMPOZIJUMA

TREBINJE │ U organizaciji Srpskog filozofskog društva, a pod pokroviteljstvom Grada Trebinja, u Trebinju će se od 15. do 18. juna održati Srpski filozofski simpozijum, na temu „Filozofija i sloboda“.

Simpozijum se održava po prvi put u Trebinju, a povodom druge godišnjice smrti prof. dr Sima Elakovića, znamenitog srpskog filozofa, profesora na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Beogradu, rodom iz Hercegovine.

Prof. dr Simo Elaković je bio dugogodišnji profesor na predmetu „Njemačka klasična filozofija“ i šef Katedre za istoriju filozofije, kao i predsednik Srpskog filozofskog društva.

Učesnici ovog simpozijuma su članovi Srpskog filozofskog društva, eminetni filozofi iz Srbije, Crne Gore i Republike Srpske.

U organizaciji najavljuju da će svi učesnici skupa imati svoje izlaganje, na kraju je predviđena i generalna debata, a tokom trajanja simpozijuma biće održana i promocija zbornika radova – spomenice, svojevrsnog omaža prof. dr Simu Elakoviću, za koju su radove priložili eminentni filozofi i autori iz društveno-humanističkih nauka.

Simpozijuma će biti održan u hotelu „Nar“, a svečano otvaranje je u petak, 15. juna, u 18,00 časova.

Radio Trebinje