ПОЖАР У ХИДРОЦЕНТРАЛИ ПЛАТ УГАШЕН: Нађено беживотно тијело једног од тројице несталих радника

У одводном каналу пронађено је беживотно тијело једног од тројице несталих радника хидроелектране Плат, којег су рониоци извукли на површину. За другом двојицом још се трага – потврдио је Дубровачком вјеснику начелник ПУ Дубровачко-неретванске Иван Павличевић.

Пожар у хидроцентрали Плат је угашен, претпоставља се да је узрок техничке природе, али ће тачан узрок бити познат након вјештачења.

У тренутку пожара у хидроелектрани је било 9 људи, шесторо их је извучено а двоје теже повријеђених је у шок соби Опште болнице Дубровник.

Пожар је избио јутрос око 9 часова и 30 минута.

ХЕТ понудио помоћ

Александар Вујић, извршни директор за управљање системом ХЕТ-а, рекао је за Радио Требиње да су Хидроелетране на Требишњици понудиле ХЕ Плат сваку врсту помоћи, али да је у управи овог електроенергетског постројења речено да им помоћ у овом тренутку није потребна, јер је ангажовано довољно људства и стручних служби за ванредне ситуације из цијеле Хрватске.

Вујић наводи да још нису познате размјере пожара и да је рано говорити о штети на постројењима, која дијелом припадају Хидроелектранама на Требишњици.