POŽAR U HIDROCENTRALI PLAT UGAŠEN: Nađeno beživotno tijelo jednog od trojice nestalih radnika

U odvodnom kanalu pronađeno je beživotno tijelo jednog od trojice nestalih radnika hidroelektrane Plat, kojeg su ronioci izvukli na površinu. Za drugom dvojicom još se traga – potvrdio je Dubrovačkom vjesniku načelnik PU Dubrovačko-neretvanske Ivan Pavličević.

Požar u hidrocentrali Plat je ugašen, pretpostavlja se da je uzrok tehničke prirode, ali će tačan uzrok biti poznat nakon vještačenja.

U trenutku požara u hidroelektrani je bilo 9 ljudi, šestoro ih je izvučeno a dvoje teže povrijeđenih je u šok sobi Opšte bolnice Dubrovnik.

Požar je izbio jutros oko 9 časova i 30 minuta.

HET ponudio pomoć

Aleksandar Vujić, izvršni direktor za upravljanje sistemom HET-a, rekao je za Radio Trebinje da su Hidroeletrane na Trebišnjici ponudile HE Plat svaku vrstu pomoći, ali da je u upravi ovog elektroenergetskog postrojenja rečeno da im pomoć u ovom trenutku nije potrebna, jer je angažovano dovoljno ljudstva i stručnih službi za vanredne situacije iz cijele Hrvatske.

Vujić navodi da još nisu poznate razmjere požara i da je rano govoriti o šteti na postrojenjima, koja dijelom pripadaju Hidroelektranama na Trebišnjici.