Предсједник Додик позвао на љубав и превазилажење свих размирица

ТРЕБИЊЕ │ Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је након хиротонисања и устоличења владике Димитрија „да смо сви уједињени у овом светом тренутку“.

„Желимо да се настави добар континуитет између народа и цркве. Црква је важан елемент нашег идентитета и његујући писмо, језик и крсну славу – обезбједђује јак идентитет српског народа“, истакао је Додик.

Он је позвао на љубав и превазилажење свих размирица.

„Као што је рекао владика Димитрије, мржња није између граница, класа или политичких партија. И сви требамо побједити лош однос према другима. И објединити се поштовањем ближњега, без обзира на његову расу или вјеру. Понекад у политичком животу, имајући у виду неке друге реалности, на сцени се појављују могући сукоби, али је најважније да као трајна нит у нашем народу остане превазилажење свих тешкоћа и анимозитета на било ком основу“, поручио је предсједник Српске данас у Требињу.

Давидовић: ВЛАДА РС ЈЕ УЗ НАРОД ХЕРЦЕГОВИНЕ И ЊЕГОВУ ЦРКВУ

Директор Секретаријата за вјере у Влади РС Драган Давидовић рекао је за Радио Требиње да ће Влада Републике Српске увијек стајати уз народ Херцеговине.

„Како смо стајали уз владике Атанасије и Григорија, тако ћемо бити и уз новоустоличеног епископа Димитрија. То се посебно односи на прославу 800 година аутокефалности Српске православне цркве и епархије херцеговачке“, истакао је он.

Давидовић је додао да ће Епархија ЗХиП бити подржана увијек „док је Републике Српске“.

Д.Ч.