Представљен нови програм подршке предузетништву

ТРЕБИЊЕ I Град Требиње, Агенција за развој малих и средњих предузећа града Требиња и Пројекат запошљавања младих (YEP), који се реализује уз подршку Владе Швајцарске вечерас су у великој сали Градске управе свим заинтересованим лицима са подручја нашег града представили нови програм подршке предузетништву под називом “YEP инкубатор пословних идеја”.

Дражен Бошковић, директор Агенције за развој малих и средњих предузећа и координатор овога пројекта за Радио Требиње каже да је ово сасвим нови концепт подршке предузетништву за сва лица које желе да започну властити посао или имају пословну идеју коју желе реализовати.

„Пројекат који нуди нове могућности запошљавања и самозапошљавања. Најбоље оцијењене пословне идеје, њих 25, ће добити пакет стручне подршке који подразумијева дугорочну менторску подршку, од почетног савјетовања, израде бизнис плана, развоја протитипа производа или услуге, као и финансијску подршку за покретање бизниса од ‘YEP инубатора пословних идеја’ и од Града Требиња“, истакао је Бошковић.

Он је рекао да се на пројекат „YEP инкубатор пословних идеја“ могу пријавити сви који имају пословну идеју, а водиће се рачуна о иновативности и оргиналности идеја, које заиста могу сутра имати шансу на тржишту.

„Нема старосних ограничења, приоритет су незапослени. Могу се пријавити и запослени који би хтјели да покрену властити посао, затим организације цивилног друштва заинтересоване за ангажман у области социјалног предузетништва: умјетност, екологија, култура, спорт и иновације, као и привредни субјекти – самостални предузетници чија регистрована дјелатност није старија од шест мјесеци, од дана објављивања Јавног позива“, навео је Бошковић за Радио Требиње и позвао још једном сва заинтересована лица са подручја нашег града да се пријаве на овај програм подршке предузетништву.

Јавни позив „YEP инкубатор пословних идеја“ отворен је до 23. фебруара ове године, а пријаве се могу доставити у просторијама Градске управе Града Требиња или електронским путем на адресе: ler@trebinje.rs.ba и msptb@teol.net.

Јавни позив и Формулар

Д.М.