Представљено допуњено издање фотомонографије о Требињу

ТРЕБИЊЕ │ У галерији Музеја Херцеговине вечерас је промовисано друго, допуњено издање фотомонографије  „Требиње – град сунца“, чији је издавач Друштво за очување баштине „ДОБ“ из Гацка.

Приређивач и предсједник друштава „ДОБ“ Радослав Таминџија каже да су убрзан развој града и нови садржаји који је Требиње добило од штампања прве фотомонографије 2013. године – условили потребу за новим и допуњеним издањем.

„Много тога је у међувремену урађено. Прије шест година, када смо обилазили ова мјеста и радили  фотографије  –  није било ни помена Граду сунца. Радост је свједочити како се овај град препорађа и мијења“, истиче Таминџија.

Он је додао да је ово издање опремљено са око 250 фотографија мотива из Требиња и околине, за који су најзаслужнији чланови Фото-кино клуба Требиње, фотографи који су својим објективима свједочили развоју града у његовој новијој историји и „који су већ имали спремне одговоре на све те промјене које Требиње пролази“.

Аутор текста о историји и културноисторијском насљеђу нашег града је проф. др Радмило Пекић, док је о Требињу из туристичког аспекта писала Татјана Булајић.

Књига садржи пет цјелина: Требиње, Историја и културно-историјско насљеђе, Култура и спорт, Град сунца и Производи требињског краја и гастрономија.

Р.С.