Представници Савеза општина и градова Српске, поздравили мјеру Владе о повећању плата

Предсједница Владе Републике Српске Жељка Цвијановић разговарала је у Бањалуци са делегацијом Савеза општина и градова Републике Српске коју је предводио предсједник Савеза, Љубиша Ћосић.

Представници Савеза општина и градова Републике Српске, поздравили су мјеру Владе којом ће радницима у Републици Српској бити повећане плате.

„Ово је била прилика да представницима локалних власти објаснимо шта ће значити повећање плата“, рекла је Цвијановићева и додала да ће губитке које локалне заједнице буду имале увођењем ове мјере, бити надомјештене кроз финансирање одређених пројеката.

Цвијановићећа је подсјетила да Влада Српске само у овој години, путем капиталних пројеката, у локалне заједнице улаже 120 милиона марака.

Предсједник Савеза општина и градова Републике Српске, Љубиша Ћосић, поручио је да постоји потпуна сагласност за увођење ове мјере.

Ћосић је рекао да поздравља мјеру Владе иако ће она донијети мањи приход у буџету локалних заједница.

„Ова мјера омогућиће већи број запослених, тако да ће и на тај начин бити покривени губици локалних заједница који ће настати увођењем ове мјере“, рекао је Ћосић.

У току је састанак предсједнице Владе са представницима Савеза синдиката и Уније удружења послодаваца, као и са представницима Привредне коморе Републике Српске у вези с најављеним повећањима плата свим радницима.

Министар финансија Републике Српске Зоран Тегелтија рекао је за РТРС да ће трошак повећања плата, које ће радници осјетити на августовској плати, сносити Влада с локалним заједницама, те да ће је то годишње коштати 80 милиона КМ.

Влада Српске јуче је и званично потврдила одлуку о додатном повећању пензија за 2,5 одсто.

РТРС