Премијер Српске на „Школи студентских лидера“ у Требињу

ТРЕБИЊЕ │ Лидер мора да разумије процесе у прошлости, садашњости, а посебно да разумије гдје смо се запутили у будућност.

Ово је вечерас у Требињу студентима поручила предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић, на предавању о лидерству, које је затворило дводневну „Школу студентских лидера“, у организацији Студентског парламента Универзитета у Источном Сарајеву и Уније студената Републике Српске, а покровитељством Града Требиња.

„Лидерство подразумијева и да разумијете процесе у регији и свијету у којем живите, али да се знате бавити и свим оним питањима која су локално важна. Они што је превасходно – јесте знати одвојити битно од небитног, односно постављати приоритете, те да у оквиру битних ствари можете да управљате процесима“, нагласила је Цвијановић.

Премијер је додала да пред генерацијама младих Републике Српске стоје озбиљни изазови, те да ни будућност не обећава да ће процеси у региону и свијету бити ишта мање сложени од актуелних, али и да вјерује да млади „знају шта хоће у животу и знају какву хоће Репубику Српску, због чега су они њена изузетна снага“.

„Оно што је најважаније да ви, чиме се год бавили и гдје год били, морате увијек и прије свега мислити – колико је нешто добро или није за Републику Српску“, поручила је премијер Цвијановић.

Дводневни семинар о лидерству у Требињу је окупио око 250 студената из свих крајева Српске и њена оба јавна универзитета.

Р.С.