Преокрет у случају вијека: Цијела Америка прича о једном кухињском ножу

1413c557626c8104a716d30d39961ac6

ЛОС АНЂЕЛЕС │ Лосанђелеска полиција тврди да кухињски нож који је пронађен у кући О Џеј Симпсона након чувених убистава 1994. године није предмет којим је учињено кривично дело убиства. Нож је био подвргнут низу форензичких тестова, пре него што је донет овакав закључак.

„Не можемо са сигурношћу тврдити да није подвала у питању, али по нашим доказима нож који смо тестирали не поклапа се са оружјем којим су извршена убиства“, рекао је Ендрју Најман, начелник лосанђелеске полиције за Ројтерс.

Симпсон је оптужен за двоструко убиство које је почињено 1994. године у ком су животе изгубили његова бивша супруга и њен пријатељ. Медији су овај процес називали суђењем века.

Полиција је саопштила да је нож пронађен приликом рушења куће од стране грађевинског радника који га је наводно предао пензионисаном саобраћајцу, али су детективи тек недавно сазнали за његово постојање. Оружје које је пронађено је описано као мали кухињски нож за који експерти тврде да није тип оружја којим је почињено убиство.

Чак и да се утврди да је убиство извршено тим ножем, Симпсону се не би судило поново због правила да не може да се суди два пута за исто кривично дело. Бивши Симпсонов менаџер је недавно изјавио за Пипл магазин да је О Џеј забринут да би појављивање „сумњивог“ ножа могло да утиче на његову условну казну. О Џеј Симпсон тренутно има 68 година и налази се на одслужењу затворске казне у Невади на коју је осуђен након пљачке и отмице дилера спортских трофеја.

Блиц