Prevrnuo se autobus kod Beograda, jedna osoba stradala, 61 povrijeđena

20150622081419_311324
BEOGRAD | Jedna osoba je poginula, a 61 povrijeđena u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila oko 4.10 časova u Bubanj Potoku, u Beogradu, kada se prevrnuo autobus. Saobraćaj na tom putu nije obustavljen, ali se otežano obavlja.
Nesreća se desila na autoputu Niš – Beograd poslije isključenja za Vrčin.
Portparol Hitne pomoći Nada Macura je rekla da je, prema dosadašnjim podacima, 15 do 20 pacijenata teže povrijeđeno.
„U autobusu, na povratku iz Grčke, nalazilo se 86 putnika koji su se vraćali sa ljetovanja“, istakla je portparol Hitne pomoći.
Od 60 povrijeđenih, 10 djece je prebačeno u Tiršovu, jedno sa teškom povredom glave. Ostalih šest osoba je primljeno u Intenzivnu njegu zbog potrebe da se operišu.
Ostali su primljeni sa lakšim povredama.
Hitna pomoć Beograd je poslala je 16 ekipa od kojih 12 za odrasle, jednu pedijatrijsku i tri transportne, precizirala je Macura.
U autobusu su bile čitave porodice i puno male djece.
„U spasavanju putnika učestvovala je i Hitna pomoć Grocka, koja je prevezla osam pacijenata, Hitna pomoć Vrčin, koja je prevezla devet, a beogradska Hitna pomoć je prevezla 44 povređena pacijenta“, kazala je Macura, prenosi Blic.
Ukupno je 61 osoba prevezena u tri bolnička centra – VMA, Kliničko bolnički centar Zemun i Urgentni centar, dodala je portparol Hitne pomoći.
Kako je prenio RTS, nesreća se dogodila kod „Tranšpeda“ na autoputu Beograd – Niš, a poginula je, prema dosadašnjim podacima, jedna žena.
Na terenu se nalazi i sedam vatrogasnih ekipa. Nesreća se dogodila kada je autobus probio metalnu bankinu i izleteo sa puta.
Veliki je zastoj nastao je u saobraćaju u smjeru ka centru grada, a na licu mjesta nalazi se i vozilo „Parking servisa“ koje pokušava da skloni autobus, prenio je RTS.

RTS