Пријем за лауреате , Светлана Бојковић: Фестивали су културне ињекције

ТРЕБИЊЕ | У требињској градској управи данас је организован пријем за  Светлану Бојковић и Мету Јовановског, добитнике овогодишњег „Златног платана“, награде Фестивала медитеранског филма.

Замјеник градоначелника Требиња Мирко Ћурић је рекао да му је посебно драго да је баш Требињу додељена награда великим глумачким именима попут Бојковићеве и Јованског.

„Фестивали су веома важни за умјетнике, али и за град гдје се одржавају и они треба да постоје. То је тренутак кад се публика мобилише и укључује. То је једна културна ињекција за сваки град“, навела је Светлана Бојковић.

Глумац Мето Јовановски, који је по први пут у Требињу, је рекао да Требињци, вероватно, нису свјесни гдје живе, у толико чистом, уређеном и мјесту  пуном зеленила и платана.

„Зато ми је ова награда још дража“, истакао је он.

Филмски фестивал наставља се вечерас на љетној сцени Дома младих пројекцијом  краткометражних и дугометражних филмова из Хрватске, Македоније, Марока и Велике Британије.

Супрузи Небојше Глоговца сутра ће бити уручен „Златни платан“ који је савјет фестивала постхумно додијелио глумцу Небојши Глоговцу, а у Музеју Херцеговине биће отворена изложба фотографија „Вјечни Небојша“.

Д.Ч.