Пријем за полицајце: Ризиковали свој живот да би спасили туђи

БАЊАЛУКА │ Драган Лукач, министар унутрашњих послова РС, организовао је данас пријем за 19 храбрих полицијских службеника који су ове године приликом обављања дужности показали колико су професионални али и хумани, ризикујући свој живот да би спасили туђи.

Лукач је рекао да је то традиционални пријем за храбре полицајце који својим чином не презентују само себе и униформе, већ и Министарство унутрашњих послова.

Истиче да су они гарант безбједности и примјер оног најљепшег што полиција у РС има.

„Захвалан сам полицајцима на храбрим дјелима и сигуран сам и да је оваквих полицајаца још много у МУП-у РС„, казао је Лукач.

Сифет Окић, полицајац из Полицијске станице Добој 2 један је од оних који су данас награђени за свој храбри чин јер су се, након саобраћајне незгоде у којој је аутомобил слетио у ријеку Спречу, колега и он спустили низ обалу и спасили живот лицу које је био заробљено у ауту.

Драгану Самарџићу, припаднику Јединице за подршку у ПУ Требиње, како каже, свашта је пролазило кроз главу када је био у веома тешкој и неизвјесној ситуацији јер је отац пријетио да ће убити својих троје дјеце.

Он је својим тијелом заклонио дјецу када је отац бацио бомбу, а на сву срећу она није експлодирала.

Тривун Немања и његов колега Ђорђе Елек такође из Јединице за подршку у ПУ Требиње спасили су два дјечака који су остали заробљени  на бетонском постољу једног од стубова моста након наглог пораста водостаја док су пецали на Дрини.

Како истиче Немања, у том подухвату им је помогло то што су се бавили рафтингом.

Независне новине