Производима „Љ-биља“ пет златних медаља!

ЉУБИЊЕ │ Љубињско предузеће за узгој, откуп и прераду љековитог биља „Љ – биље“ на овогодишњем Међународном сајму лова, риболова, спорта и туризма (ЛОРИСТ) у Новом Саду –  добило је пет појединачних  златних медаља за своје производе и златни пехар за успјешан сајамски наступ.

Златне медаље „Љ-биље“ добило је за фитнес чај и чај од мајчине душице, за цвјетну воду од лаванде, за уље за масажу од смиља, као и за мало комерцијално паковање етарских уља.

Осим у Новом Саду, гдје су побрали прегршт признања, предузеће које тренутно има више од 200 производа регистрованих у комерцијалне сврхе, успјешно је наступало на сајму туризма у Београду и на манифестацији Дани Републике Српске у неколико већих градова Србије.

„Сајмови су добар вид промоције производа и маркетиншких препознавања на тржишту и на таквим скуповима се упознају потенцијални партнери. Наши производи су специфични, могу практично наћи примјену од фармацеутске индустрије, козметичке индустрије, прехрамбене индустрије, а самим тим имају примјену и у туризму – или као туристичка допуна у дијелу хране, сувенира или презент поклона“, каже Божo Илић, члан пословног савјета и један од сувласника овог предузећа, које послује кроз пет програма.

Најновији програм је козметички. Покренут недавно, прије непун мјесец дана, а моћи ће да производи, рецимо, 5.000 паковања крема за лице од смиља дневно.

У козметичком програму је, према Илићевим ријечима, планирана производња двадесетак различитих производа!

Њима ће „Љ-биље“ обогатити ионако разнолику понуду својих прерађевина од најквалитетнијих љековитих и ароматичних биљака које успијевају на топлом и сунчаном херцеговачком југу.

Па је сасвим логично очекивање да ће и ти нови производи наићи на добар пријем, на нове награде и признања.

Жарко Јањић